Vlaamse Heraldische Raad 2016

Balemans, Rudy Maria Wilhelmus Leonardus 

In sinopel drie balen van zilver, gebonden van sabel, een schildhoofd van zilver, beladen met twee schuingeplaatste zeisen van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een uitkomende griffioen van zilver, geklauwd en gebekt van sabel, getongd van keel, houdende vier korenaren van sinopel. Wapenspreuk: SINE PUGNA NULLA GLORIA in letters van sinopel op een lint van zilver.

Bruyninckx, Johan Engelbert Willem

Gedeeld van keel en van zilver, twee aanstotende kepers beladen met een landmetersketting, in het hoofd een omgekeerde open beurs, alles van het een in het ander. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een burcht van sabel, gemetseld van zilver. Wapenspreuk: SUAVITER IN MODO in letters van zilver op een lint van keel.

Cardon, Johan Daniël

In keel een keper van zilver, onder vergezeld van een gebladerde distel van zilver, gebloemd van goud, in het hoofd een gespannen volleybalnet van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een volleybal van lazuur en van keel tussen een gewei van keel. Wapenspreuk: MENS SANA IN CORPORE SANO in letters van keel op een lint van zilver. 

Deeren, Ignace Joseph Cornelius

In zilver vier voorarmen van natuurlijke kleur, twee uitkomend uit de rechterschildrand, gekleed van sinopel, twee uitkomend uit de linkerschildrand, gekleed van keel, de handen samengevouwen als bij een leenhulde, vergezeld boven van twee klaverblaadjes van sinopel en onder van een kruisje van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een Sint-Petruskruis van goud staande voor twee afgewende sleutels van sabel. Wapenspreuk: SERVIENTES PROCEDIMUS in letters van zilver op een lint van sinopel.

Janssen, Lucia Elisabeth Maria

In goud een mandylion van natuurlijke kleur, een gewelfd schildhoofd van keel beladen met een Sint-Luciakroon van natuurlijke kleur met vijf kaarsen, waarvan twee grote en drie kleine. Het schild omgeven door een krans van eiken- en berkenbladeren. Wapenspreuk: PULCHRITUDO ORBEM ILLUMINAT in letters van goud op een lint van keel.

Lambert, Roger Louis Germain

Doorsneden van lazuur en van keel, een dwarsbalk van goud over alles heen, vergezeld boven van twee geopende passers en onder van een geopende schaar, alles van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong van lazuur, van goud en van keel, en dekkleden rechts van goud en van lazuur, links van goud en van keel. Helmteken: een uitkomend paard van zilver, gezadeld, gemaand en gehoefd van keel. Wapenspreuk: PRAESTANT AETERNA CADUCIS in letters van lazuur op een lint van goud

Lindemans, Ignaat Paul Aloïs Jan August

In sinopel drie versmalde dwarsbalken van goud, met over alles heen drie versmalde palen van hetzelfde, een zoom gevierendeeld van zilver en van keel, het keel beladen met drie gehelmde hoofden met halsstuk, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sinopel. Helmteken: een lindeboom van sinopel. Wapenspreuk: AB OBICE SEMPER MAJOR in letters van sinopel op een lint van goud.

Martens, Luc Joannes Gerard

Doorsneden van keel en van goud, gekapt-gekousd van het een in het ander, beladen boven met drie meerltjes van het een op het ander, en onder met een leeuwenkop van sabel, getongd van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong van goud, van keel en van sabel en dekkleden rechts van goud en van sabel, links van goud en van keel. Helmteken: een wildeman, omkranst en omgord met bladeren, alles van natuurlijke kleur, staand tussen twee stierenhorens rechts doorsneden van keel en van goud, links doorsneden van goud en van keel. Wapenspreuk: AUDE AUDENDA in letters van goud op een lint van keel.

Lambrecht, Jan Frans Paul

In sabel een valhek van goud, een gekanteeld schildhoofd van goud beladen met drie klaverbladen van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een opvliegende havik van goud, gebekt en gepoot van sabel. Wapenspreuk: TANTUM PER AEQUILIBRIUM IUSTITIA in letters van goud op een lint van sabel.

Mechelen (Van), Dirk Louis Maria

Hoekig doorsneden van lazuur en van goud, boven twee akers van goud, onder een sextant van lazuur, een omgekeerde en verkorte punt van goud, beladen met een leeuwenkop van sabel, getongd van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met een wrong van goud, van lazuur en van sabel en dekkleden rechts van goud en van sabel, links van goud en van lazuur. Helmteken: een uil houdend een uitbeenmes in de geheven rechterpoot, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: PROVIDENDO REGERE in letters van goud op een lint van lazuur

Melkebeek (Van), Monique Olga Simonne Julia

In zilver een golvende dwarsbalk van sabel, bezaaid met zespuntige sterren van zilver, vergezeld van twee meerltjes van keel. Het schild omgeven door een krans van lindetakken van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: AGE JUSTA EX CAUSA in letters van zilver op een lint van sabel

Nykanen, Michael-James

In sinopel een griffioen van zilver gebekt, getongd en gepoot van goud, houdend een gespannen boog van goud, gepeesd van zilver, de pijl van goud, gepunt en geveerd van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een koraal van keel tussen een antieke vlucht van goud en van sabel. Wapenspreuk: PROVIDENTIAE MEMOR in letters van sinopel op een lint van zilver.

Sauwens, Johan Peter Jozef

In lazuur drie aanstotende, de randen rakende en dwarsbalksgewijze geplaatste ruiten, de middelste van goud, beladen met een leeuwenkop van sabel, getongd van keel, de andere van zilver, rechts beladen met een eikenblad, links met een beukenblad, alles van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, met wrong van goud, van sabel, van zilver en van lazuur, en de dekkleden rechts van goud en van sabel, links van zilver en van lazuur. Helmteken: twee toegewende wielewalen van natuurlijke kleur, staande op een rad van sabel. Wapenspreuk: RECHT DOOR ZEE in letters van lazuur op een lint van zilver.

Vandewalle, André Hendrik

Gedwarsbalkt van zilver en van keel, een gekanteelde binnenzoom van lazuur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met een wrong van zilver, van keel en van lazuur en dekkleden rechts van zilver en van keel, links van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende kop en hals van een kraanvogel van natuurlijke kleur, gehalsband met de kroon van een wapenkoning van goud. Wapenspreuk: AD FONTES in letters van keel op een lint van zilver.

Vercamer, Alexander Remi

Doorsneden tweemaal gedeeld, 1. en 3. van zilver een groenvink van natuurlijke kleur, die van het eerste kwartier omgewend; 2., 4. en 6. van sinopel; 5. van goud een leeuwenpoot van sabel, geklauwd van keel, paalsgewijze geplaatst. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sinopel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: uit een krans van aardappelbloemen van natuurlijke kleur, een uitkomende leeuwenpoot van sabel, geklauwd van keel, houdend de vlag van de provincie Oost-Vlaanderen. Wapenspreuk: NOBIS OMNIBUS CURO in letters van zilver op een lint van sinopel.

Vermeersch, Niels André Marie-Christine

In lazuur een schuinkruis vergezeld van in het hoofd een zon, in de flanken en de voet een lisdodde, alles van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een fabeldier, zijnde half pinguïn, half leeuw, de pinguïn van natuurlijke kleur, de leeuw van sabel. Wapenspreuk: NIL VOLENTIBUS ARDUUM in letters van lazuur op een lint van goud. 

Voorter, Ronny Jacobus Catharina

In zilver een gegolfde dwarsbalk van lazuur, beladen met een penning van zilver, vergezeld boven van drie vliegende zwaluwen van sabel en onder van een rieten mand van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een schachtbok van sabel. Wapenspreuk: PER ASPERA AD ASTRA in letters van zilver op een lint van lazuur.



Aucun commentaire: