Vlaamse Heraldische Raad 2020

 Bel (De), Etienne

In zilver gekapt van keel, boven twee afgewende sleutels van goud, onder drie klokken van sabel, geplaatst 1 en 2. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een muurkroon met  vijf kantelen van zilver, getopt met een secretarisvogel houdend in de rechterpoot een vulpen en onder de vleugel een notulenboek van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: EX BELLO PAX in letters van zilver op een lint van keel.

Geleyns, Ruben

In zilver een aanziende berenkop van sabel, ingebogen gekapt van keel met twee verkorte en uitgeschulpte schuinkruisjes van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een uitkomende beer van sabel tussen een antieke vlucht van zilver. Wapenspreuk: ARARE PERGIT AGRICOLA in letters van zilver op een lint van keel.

Gulck (Van), Francis

In zilver een steigerend paard van sabel geplaatst voor een geplante boom van sinopel, een zoom geschuinbalkt van purper en van goud van acht stukken. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een uitkomend paard van sabel, gemaand en gehoefd van zilver. Wapenspreuk: AUDE SAPERE in letters van zilver op een lint van sinopel.

Haan (den), Frank Jan 

In goud een haan van sabel, gebekt, gebaard, gekamd en gepoot van keel, een schildhoofd van vair. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een rubberboom van natuurlijke kleur tussen twee afgewende hanenvleugels van keel. Wapenspreuk: INDUSTRIA ET HONOR in letters van goud op een lint van lazuur.


Kerkhofs, Robert

In zilver een ingebogen octogram van gevlochten lindetakken van natuurlijke kleur, de punten getopt met  een lindeblad van sinopel, een schildhoofd van sabel met drie vijfpuntige sterren van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: het hoofd van Pallas Athena van zilver. Wapenspreuk: SUB ASTRIS VERITAS PROPRIA EST in letters van zilver op een lint van sabel.

Lambert,Véronique en dochters

In keel een klimmende das van natuurlijke kleur, houdend een schrijfveer van zilver, een gekanteelde zoom golvend zoomsgewijze gedeeld van lazuur en van zilver. Het ovaalvormig schild omgeven door een krans van esdoornbladeren van natuurlijke kleur en krokussen van zilver, omhangen met het email van de Vlaamse Heraldische Raad. Wapenspreuk: FIDENTER ET DILIGENTER in letters van keel op een lint van zilver.

Maskens, Charles

In zilver drie harten van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en  omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een hart van keel.


Meerschaut, Chris

In lazuur een slagersmes en een wetstaal van zilver, schuingekruist geplaatst, vergezeld boven en onder van een korenschoof van goud, rechts van een ossenhals van zilver, links van een varkenskop van zilver, die twee toegewend. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitgerukte eik van sinopel, bevrucht met vijf eikels van goud, de stam beladen met een open boek van goud. Wapenspreuk: UBI VOLUNTAS IBI VIA in letters van lazuur op een lint van zilver.

Sanhueza Barria, Lautaro 

In zilver een aanziende Zuid-Amerikaanse grote gehoornde uil met gespreide vleugels van natuurlijke kleur, geblinddoekt van goud, houdende rechts een zwaard van zilver met gevest van goud en links een weegschaal van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met een hoofdband van een Mapuche-indiaan in natuurlijke kleur en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een achtpuntige ster van zilver, tussen rechts een adelaarsveer van goud en links een haviksveer van keel. Wapenspreuk: SAPIENS QUI VIGILAT in letters van zilver op een lint van sabel.


Vandersmissen, Kanji

In zilver een omgekeerde keper van keel beladen met een gewei van zilver, vergezeld van drie wassenaars van sabel, geplaatst 1 en 2. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sabel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een toren van zilver, geopend en verlicht van sabel, beladen met een Latijns kruis van keel. Wapenspreuk: IN SANGUINE VIS in letters van zilver op een lint van keel.


Verhellen, Gert

In  zilver een schuinbalk van lazuur, beladen met een zwaard van zilver met gevest van goud, vergezeld van twee uitgerukte distels van sinopel, gebloemd van purper. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van purper, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende vrouwenfiguur in de traditionele klederdracht van Fläming (Duitsland). Wapenspreuk: VERDIENSTE EN STUWKRACHT in letters van zilver op een lint van lazuur.


Vriesendorp, Willem

Uitgetand gedeeld van keel en van sinopel, twee schuingekruiste zwaarden van zilver, met gevest van goud, geplaatst over de deellijn, over alles heen een beukelaar van zilver, de punt naar rechts gewend. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong van zilver, van keel en van sinopel en dekkleden rechts van zilver en van keel, links van zilver en van sinopel. Helmteken: een antieke vlucht, rechts van keel, links van sinopel.

Vyncke, Dirk

In sabel een bovenaan gekanteelde vuuroven van zilver, gemetseld van sabel, met twee rondbogige openingen en met uit de bovenzijde en de openingen uitslaande vlammen van natuurlijke kleur, een schildhoofd van goud beladen met een ankerkruis, vergezeld van twee toegewende vinken, alles van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sabel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken een armillarium met globe van goud, bekroond met een blauwvoet van lazuur.




Aucun commentaire: