Vlaamse Heraldische Raad 2019

Balthazar, Herman A.

In zilver een dubbele bedeltas, met twee ineengeslagen handen, komend uit wolken, geplaatst door de opening heen, alles van keel, vergezeld van twee bonte ganzenveren van natuurlijke kleur, een gewelfd schildhoofd van sabel, beladen met twee vijfpuntige sterren van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een uitkomende leeuw van sabel, geklauwd en getongd van keel, houdend de vlag van de provincie Oost-Vlaanderen. Wapenspreuk: NE CEDE MALIS in letters van zilver op een lint van sabel.

Cooman (de), Familie

In lazuur een duif, ruggelings en met gespreide vleugels van zilver, gebekt van keel en houdend in de bek een olijftak van sinopel, in het hoofd vergezeld van vier kepersgewijze geplaatste lotusbloemen van goud. Voor Nathalie, Sofie en Veronique De Cooman: Het schild omringd door een krans van madeliefjes samengebonden met een parelsnoer. Wapenspreuk: NVLLA SALVS VBI DISCORDIA in letters van lazuur op een lint van zilver. Voor David De Cooman: Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende koehond van sabel houdend een schietspoel van goud, getipt en gebobijnd van zilver. Wapenspreuk: NVLLA SALVS VBI DISCORDIA in letters van lazuur op een lint van zilver.

Corijn, Peter A.G.

In keel een rechterarm geharnast van zilver, komend uit de schildvoet, houdend een schuingeplaatste lans van hetzelfde, een schuingekanteeld schildhoofd van zilver, beladen met twee bijen van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een uitkomende otter met in zijn bek een vis, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: ALTIJD TEN VOLLE in letters van keel op een lint van zilver.

Cuyper (De), Johan R.M.

Gepaald van lazuur en van goud van acht stukken, over alles heen een dwarsbalk van zilver, beladen met een raap van natuurlijke kleur tussen twee Sint-Jacobsschelpen van sabel, de dwarsbalk vergezeld van twee strepen van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een opengeslagen boek van goud. Wapenspreuk: QUI DILIGIT NATURAM HOMINEM AMAT in letters van goud op een lint van lazuur.

Delaere, Simon G.C.

Kepersgewijs doorsneden, boven in zilver twee raderen van lazuur, onder in lazuur een zwemmende zwaan van zilver, gebekt van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende en opvliegende zwaan van zilver, gebekt van goud, met in de bek een vlasbloem van lazuur, gesteeld van sinopel. Wapenspreuk: ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ in letters van lazuur op een lint van zilver.

Haelterman, Kevin

In goud een keper van sabel, vergezeld boven van twee eikenbladen rechts schuinlinks geplaatst en links schuin geplaatst, en onder van een zeshoek, alles van sabel, de zeshoek beladen met een streepgaffel van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een knoestige tak met uitkomende gebladerde eikentwijgen, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: ROBUR in letters van goud op een lint van sabel.

Joniaux, Pierre L.V.G.

In keel een ontmijningspak van goud, een uitgetand schildhoofd van goud, beladen met drie griffioenkoppen van sabel, gebekt en getongd van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een uitkomende salamander van sinopel, omgeven met vlammen van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: AUDERE EST FACERE in letters van keel op een lint van goud.

Kerckhoven (Van), Guy E.O.M.N.

In zilver twee schuingekruiste drielingbalken van sabel, een schildhoofd van keel, beladen met twee tonnen van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een aesculaapstaf van keel tussen een vlucht van sabel. Wapenspreuk: VOLHARDEN IN VREUGDE in letters van zilver op een lint van sabel.

Knops, Guido J.J.

In goud een geopende poort tussen twee ronde torens van keel, gedekt van lazuur, een gaande leeuw van sabel, geklauwd en getongd van keel, komend uit de poort, boven vergezeld van drie knopen van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een zittende bever van natuurlijke kleur, houdend een stuurwiel van goud. Wapenspreuk: AEDIFICARE PONTES INTER HOMINES in letters van goud op een lint van keel.

Mussche, Gino P.A.

Gedeeld van zilver en sabel, een versmalde golvende dwarsbalk over alles heen, vergezeld boven rechts van een everzwijn en links van een haan, onder van een eik, alles van het een in het ander, het everzwijn getand van zilver, de haan gekamd, gebekt, gebaard en gepoot van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sinopel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een uitkomende ridder houdend rechts een zwaard van zilver, met gevest van goud, en links een schild van sinopel. Wapenspreuk: FORTIS UNUS MAIOREM PARTEM EXAEQUAT in letters van zilver op een lint van sabel.

Temmerman, Laurent T.M.

Zwaluwstaartig kepersgewijs doorsneden, boven gedeeld van keel en van zilver, twee klaverbladen van het een op het ander; onder gedeeld van zilver en van keel, over de deellijn heen een breedarmig kruis van het een in het ander. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sinopel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een hoorn van overvloed van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: SERVIRE FACIT CRESCERE in letters van zilver op een lint van keel.

Vaerenbergh (Van), Ivo N.C.

In lazuur een verlaagde keper van goud, beladen met vijf in elkaar grijpende tandraderen van sabel, de punt getopt met drie varens van goud, onder vergezeld van een achttiende-eeuws kasteel met twee en een halve bouwlaag van zeven traveeën, waarvan drie in een middenrisaliet met een klassiek fronton, onder een schilddak met drie dakkapellen, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een raaf van sabel met gespreide vlucht houdende een gouden sleutel in de rechterklauw. Wapenspreuk: ORA ET LABORA in letters van lazuur op een lint van goud.

Vergeylen, Nicholas A.

Gekanteeld doorsneden, boven in goud een uitkomende griffioen van sabel, gebekt en geklauwd van keel, onder in keel drie penningen van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een korenschoof van goud, samengehouden door een muurkroon van keel. Wapenspreuk: SERUNT ET METUNT in letters van keel op een lint van goud.

Waegebaert, Björn P.N.

In zilver een keper van sabel, beladen met een versmalde keper van goud, vergezeld boven van twee bloemenkruisen van sabel, en onder van een bij van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een ton met uitkomende gersthalmen, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: DEUS PATRIA FAMILIA in letters van zilver op een lint van sabel.

Wilde (De), Peter M.G.

In zilver twee schuingekruiste sleutels van lazuur vergezeld van vier wilde eenden, van natuurlijke kleur, vliegend naar het schildhart. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: twee schuingekruiste leeuwenpoten van sabel, genageld van keel, houdende rechts een lans en links een lauwerkrans, beide van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: VIRTUS CLAVIS VICTORIAE in letters van zilver op een lint van lazuur.


Aucun commentaire: