Vlaamse Heraldische Raad 2018

Amourette, Dirk

In lazuur een omgekeerde gaffel van goud, bovenaan beladen met een vlinder van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitkomende eenhoorn van zilver, gehoornd, gemaand en gehoefd van goud, houdend een vlammende ster met vijf punten van goud. Wapenspreuk: FORTIS ET LIBER in letters van lazuur op een lint van goud.

Beke, Johan Maurice Maria Jozef

In lazuur drie golvende schuinbalken van zilver, de middelste beladen met acht geknotte linkerschuinstaken van sabel, over alles heen een binnenzoom van oranje. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende springbok van natuurlijke kleur, houdende een bundel van zeven pijlen van goud, gepunt, geveerd en gebonden van zilver. Wapenspreuk: QUOD BONUM VINCIT MALUM in letters van lazuur op een lint van zilver.

Busselen, Carl Guy Philip

Geschuinbalkt van vier stukken, 1 en 3 van zilver beladen met een rad van sinopel, 2 en 4 van sinopel beladen met een roos van zilver, geknopt en gepunt van goud, de raderen en rozen aansluitend en schuinlinks boven elkaar. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een uitkomend paard van zilver, gemaand en gehoefd van sinopel. Wapenspreuk: COR NOBILE COR IMMOBILE in letters van zilver op een lint van sinopel.

Crem (De), Jean Aimé Louis

Gevierendeeld van keel en van goud, over alles heen een ankerkruis gevierendeeld van zilver en van sabel, vergezeld in het eerste en het vierde kwartier van een muurkroon van goud, gemetseld van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een uitkomende leeuw van sabel, geklauwd en getongd van keel, met kop en manen van goud, dragende op de rechterschouder een grenspaal van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: LEONI NULLUS LIMES in letters van goud op een lint van keel.

Evers, Karel Mathilda Adriaan

Doorsneden van goud en van sabel, een golvende dwarsbalk golvend doorsneden van lazuur en van goud, geplaatst over de deellijn, vergezeld van drie everkoppen van het één op het ander, getand van zilver en getongd van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een scheepsschroef van lazuur, tussen een antieke vlucht rechts van sabel en links van goud. Wapenspreuk: VIRTUS VIM ADFERT in letters van sabel op een lint van goud.

Fonteyne, Winoc Frans Jozef

In lazuur een fontein van zilver, een uitgeschulpt schildhoofd van goud beladen met drie raderen van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitkomende opvliegende zwaan van zilver, gebekt van sabel. Wapenspreuk: ALTUS IN ANIMO in letters van lazuur op een lint van goud.

Geerts, Jill

Uitgeschulpt doorsneden van lazuur en van zilver, boven een uit de snijlijn uitkomende eenhoorn van zilver, onder een burcht van lazuur, gemetseld van sabel en geopend en verlicht van het veld op een drieberg van lazuur, vergezeld van twee rozen van keel, gepunt en geknopt van zilver. Het schild omgeven door een krans met vier rozen van zilver. Wapenspreuk: FESTINA LENTE in letters van zilver op een lint van lazuur.

Goovaerts, Walter Pieter

In zilver een perenboom van sinopel, gevrucht van goud en geplant op een grasgrond van sinopel, vergezeld van twee bijen met gespreide vleugels van hetzelfde. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een uitkomende beer van goud, genageld van sabel en getongd van keel. Wapenspreuk: HOREN ZIEN EN ZWIJGEN in letters van zilver op een lint van sinopel.

Keyser (de), Noë Ivan Omer Alice

In lazuur een schuinkruis van goud, beladen met twee pijlen van sabel en in het hart een kroon van keel, vergezeld boven en in de flanken van drie rozen van goud, geknopt van keel, onder van een korenschoof van goud, gebonden van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitkomende adelaar van goud, gebekt van keel, gehalsband met een kroon van keel, met in zijn bek een bloem van de keizerskroon van keel, geknopt van goud. Wapenspreuk: UT SEMENTEM FECERIS ITA METES in letters van goud op een lint van lazuur.

Lagast, Leo Jozef Jan

In sabel een golvende dwarsbalk van goud, vergezeld van drie distels van hetzelfde, gebloemd van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende gems van goud, gehoornd en gehoefd van sabel. Wapenspreuk: TAMEN PERSEVERO in letters van sabel op een lint van goud.

Loosveldt, Filiep José Gabrielle

In zilver een uitgerukte leilinde met vier takken, van natuurlijke kleur, een zoom van sinopel beladen met tien meidoornbloemen van zilver, geknopt van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een steenuil van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: VIVE UT VIVAS in letters van zilver op een lint van sinopel.

Smet, Dirk Frans Magdalena

In goud een schuingeplaatst antiek molenijzer van keel, vergezeld van vier hoefijzers van sabel, kruisgewijze geplaatst, de openingen toegewend, het veld omkleed van lazuur met in de hoeken van het schildhoofd twee Sint-Jakobsschelpen van zilver. Het schild geplaatst op het kruis van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem, met afhangend borstkruis van het kathedrale Sint-Baafskapittel en overtopt met een prelatenhoed van sabel met aan weerszijden zes kwasten van purper. Wapenspreuk: PACIS CUDE ARMA in letters van goud op een lint van sabel.

Aucun commentaire: