Vlaamse Heraldische Raad 2017

Boeck (De), Frans

Gedeeld in drieën van zilver, van lazuur en van zilver, over alles heen drie omgekeerde aanstotende kepers van het een op het ander vergezeld van drie rozen van het een in het ander, geknopt en gepunt van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende bok van goud, gehoornd en gehoefd van sabel, houdend een open boek. Wapenspreuk: COGITO in letters van zilver op een lint van lazuur.

Caekelbergh, Johannes, C. J.

In lazuur een wolf van zilver, zittend op een berg van hetzelfde, de berg beladen met een kaaksbeen van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende wolf van zilver, houdend een zwaard van goud. Wapenspreuk: IN GNADE RUHT EHRE in letters van lazuur op een lint van zilver.

Cauteren (Van) , Katharina, M. J.

In krukvair een schuinkruis van keel, in het hart gevlamd van goud en beladen met een penseel en een ganzenveer van zilver. Het wapen omgeven door een krans van, afwisselend, zonnebloemen en klimop. Wapenspreuk: CORDE ET ANIMA in letters van zilver op een lint van keel.

Commiant, Michel

Doorsneden van lazuur en van sabel, boven een zon van goud, onder twee schuingekruiste mijnwerkershouwelen, boven en onder vergezeld van een vlam, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong van goud, van lazuur, van zilver en van sabel en dekkleden rechts van goud en van lazuur, links van zilver en van sabel. Helmteken: een uitkomende kop en hals van een draak van lazuur, vlammen spuwend van goud. Wapenspreuk: LUX LABORE in letters van lazuur op een lint van goud.

Gaer (van de) Philippe

Doorsneden 1. in keel een hek van zilver, het veld gekousd van vair; 2. in keel twee afgewende klimmende wolven van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een ionische zuil van zilver, omwonden met een slang van lazuur. Wapenspreuk: SUUM CUIQUE in letters van keel op een lint van zilver.

Heeren, Veerle, G. M.

In goud een leeuw van keel, met kop en manen van sabel, geklauwd en getongd van lazuur, een gekanteeld schildhoofd van lazuur, bezaaid met venussymbolen van goud. Het schild omgeven door een krans van gebladerde en gevruchte takken van appelaar en perelaar, alles van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: DOE WEL EN ZIE NIET OM in letters van goud op een lint van lazuur.

Janssen, Joseph L. H. M.

In lazuur een stralende zon van goud, vergezeld van drie kruiken van zilver, een gevlamde zoom van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitkomende draak van goud. Wapenspreuk: ALIAS QUAM SUM ESSE NON POSSUM in letters van lazuur op een lint van goud.

Messelier, Vincent, D. W.

Gedeeld van lazuur en van goud, twee aanstotende kepers van het één in het ander, in het hoofd een armillarium van het één in het ander, onder twee dolken van het één op het ander. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitkomende eenhoorn van zilver, gehoornd van goud. Wapenspreuk: ART IS FREEDOM AND GLOBAL UNITY in letters van goud op een lint van lazuur.

Palmers, Guy M. J. H. G.

Gevierendeeld 1. en 4. van zilver drie buksen of palmboompjes geplant op een losse grasgrond alles van sinopel, geplaatst een en twee 2. en 3. van keel vijf spitsruiten aaneengesloten en de schildrand rakend van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sinopel. Helmteken: een buks of palmboompje van het schild. Wapenspreuk: JUSTUS UT PALMA FLOREBIT in letters van zilver op een lint van sinopel.

Santolaria Lopez, Xavier, G.

In lazuur een uitgerukte eik van goud, beladen met een hart van keel, vergezeld van een gaande wolf van zilver geplaatst achter de stam, een schildhoofd van goud, beladen met vier palen van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een uitgerukte eik van goud, gebladerd van sinopel en gevrucht van goud. Wapenspreuk: FIDE ET AMORE in letters van lazuur op een lint van goud.

Schryver (De), Christophe L. Y. R. J.

Doorsneden 1. in lazuur twee schuingekruiste veren van zilver 2. in zilver een weegschaal van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een secretarisvogel van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: CEDANT ARMA TOGAE in letters van zilver op een lint van lazuur.

Vandycke, Jozef, A.

Doorsneden boven van lazuur en onder gegolfd gedwarsbalkt van lazuur en van zilver, over alles heen een onderaan gegolfde dwarsbalk van goud, getopt met een burcht van zilver, gemetseld van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een Sint-Jacob de Meerdere van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: CUM POTENTIA VENIT IN OFFICIUM in letters van lazuur op een lint van zilver.

Verschelden, Marcel, M. J.

In goud een golvende dwarsbalk van lazuur, boven vergezeld van een ploeg van sabel en onder van een paardenhoofd van hetzelfde. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een korenschoof van goud, gebonden van sabel. Wapenspreuk: ZIJ PLOEGDEN VOORT in letters van goud op een lint van sabel.

Vlam (De), François, M. A. L.

In keel tien lelies van zilver, geplaatst vier, drie, twee en één, een gevlamd schildhoofd van zilver beladen met een ster van lazuur tussen twee lelies van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een uitkomende heraldische panter van zilver, bezaaid met koeken van lazuur, van sabel en van sinopel, vlammen spuwend van goud, houdend in elke poot een tuinlelie van keel. Wapenspreuk: STELLAE FLAMMA ANIMA in letters van keel op een lint van zilver.





Aucun commentaire: