Vlaamse Heraldische Raad 2022

Gastel (van),Jozef

In keel een bovenaan getrapte keper van zilver, beladen met een muuranker van lazuur, vergezeld boven van twee schuinkruisjes en onder van een jachthoorn, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een liggende hoorn van overvloed van zilver, de opening naar rechts gekeerd, met vruchten van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: SEMPER AEDIFICANS in letters van keel op een lint van zilver.

Mieghem (Van), Frank

In keel een golvende paal van zilver, beladen met een golvende versmalde paal van lazuur en vergezeld van twee brandende toortsen van zilver met vlammen van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een uitkomende griffioen van goud, getongd en geklauwd van keel, houdende een houten staak van natuurlijke kleur met daarop een vrijheidshoed van sabel. Wapenspreuk: VRIJ DENKEN VRIJ SPREKEN in letters van keel op een lint van zilver.

 Perkisas,Stany

In goud een schuingeplaatste speer, vergezeld van twee opvliegende raven, alles van sabel, een gekanteeld schildhoofd, gedeeld van lazuur en van keel, rechts beladen met een rechterhand en links met een linkerhand, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende wolf van natuurlijke kleur, geklauwd en getongd van keel. Wapenspreuk: AMOR ET CONSTANTIA in letters van goud op een lint van sabel.

Saeger (De), Jean-Édouard

In sabel drie hakbijlen van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende haas van natuurlijke kleur, houdende een zwaard van goud. Wapenspreuk: QUAMDIU SILVA ERIT in letters van sabel op een lint van goud.

Vendelmans, Mattias

In sabel een aanziende meerman van natuurlijke kleur, houdend in de rechterhand een naar links wapperende, in een punt uitlopende vaan van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een uitkomende rechtervoorarm van natuurlijke kleur, houdend een bijl van lazuur, gesteeld van sabel. Wapenspreuk: SIGNA SEQUI in letters van sabel op een lint van zilver.

Aucun commentaire: