Vlaamse Heraldische Raad 2021

Colemont, Nick Bal

Kepersgewijs doorsneden van lazuur en van keel, een keper van zilver over de deellijn, vergezeld boven van twee tandwielen en onder van een trommel, alles van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende ramskop van zilver, gehoornd en gesikt van goud, met in zijn muil een sleutel van goud. Wapenspreuk: FABER EST SUAE QUISQUE FORTUNAE in letters van lazuur op een lint van zilver.

Deceuninck, Familie

In lazuur een aanziende wolvenkop van zilver, gekroond van goud, vergezeld in het schildhoofd van twee bundels van zes pijlen, samengebonden met een lint van goud. Voor Björn, Benny, Wesley, Kim en Jordy Deceuninck: het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een feniks van goud, gebekt en getongd van keel, uitkomend uit vuur van natuurlijke kleur.

Defraigne, Jacques

In lazuur een geplante es met een aan de stam knagende bever, alles van goud, boven vergezeld van een staartster van zilver, een zoom van hetzelfde beladen met afwisselend lelies van lazuur en magnolia’s van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van lazuur. Helmteken: een leliekruis van lazuur. Wapenspreuk: DEI REGNUM AEDIFICAMUS in letters van lazuur op een lint van goud.

Elyn, Bram

Gedeeld van goud en van sabel met over alles heen een eikentak en een lindentak, schuingekruist, beide uitkomend uit een schildvoet van keel, en vergezeld boven van twee geklede rechter voorarmen met ineengeslagen handen, alles van het één in het ander. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende advocaat met toga en baret van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: AMORE NON CONOSCE MISURA in letters van sabel op een lint van goud.

Hendriks, Timothy 

In zilver halfgekapt van lazuur, boven twee tandwielen van zilver, onder een uitgerukte boom van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een passer en winkelhaak van zilver. Wapenspreuk: KRACHT DOOR KENNIS in letters van zilver op een lint van lazuur.

Langhe (De), Marc en Pascal

Doorsneden van sabel en van zilver, gekapt-gekousd van het een in het ander, over alles heen een zeepaard van het een in het ander, boven vergezeld van twee eikels van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een uitkomende bever van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: ONVERDROTEN VERDER in letters van zilver op een lint van sabel.

Maertens, Robert

In lazuur een dwarsbalk van zilver, beladen met twee aaneengesloten punten van keel, en vergezeld boven van een gelaatloze zon van goud, en onder van drie hoefijzers van hetzelfde, geplaatst twee en een. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een uitkomende Engelse cockerspaniël van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: HONESTAS ANTE LEGEM in letters van lazuur op een lint van zilver.

Peeters, Vincent

In zilver drie raderen van keel, een schildhoofd van lazuur beladen met een rennend luipaard van natuurlijke kleur. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een wijnrank van natuurlijke kleur, geleid langs een staak van sabel, bevrucht van lazuur. Wapenspreuk: BIS VIVAT QUI CITO VIVAT in letters van zilver op een lint van lazuur.

Piot, Thomas

Kepersgewijs doorsneden van sabel en van goud, de deellijn uitlopend in een lelie, onder een feniks oprijzend uit vlammen, alles van keel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met een wrong van goud, van sabel en van keel en dekkleden rechts van goud en van sabel, links van goud en van keel. Helmteken: een ionische zuil van zilver, omwonden met een slang van goud, getongd van keel. Wapenspreuk: NOTRE FORCE NOTRE SAGESSE in letters van goud op een lint van sabel.

Pirsoul, Thierry

In keel een slagersmes en een wetstaal schuingekruist, vergezeld boven rechts van een schuingeplaatste rechterhand en links van een schuinlinksgeplaatste linkerhand en onder van een gaande beer, alles van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van goud en van keel. Helmteken: een burcht van keel, geopend en gemetseld van goud, getopt met vijf pauwenveren van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: GOED DOEN DOET GOED in letters van keel op een lint van goud.

Purnal, Bart

Geschuind 1. in lazuur drie lelies van zilver 2. In keel een eg van zilver. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van lazuur. Helmteken: een lelie van zilver. Wapenspreuk: MUNUS MEUM MIHI PRIVILEGIUM in letters van zilver op een lint van keel.

Réard, Baudouin, Frederik en Paul Henri

In zilver drie aaneengesloten spitsruiten van keel, een schildhoofd van hetzelfde, beladen met drie geknotte adelaartjes van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van keel, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een lindeboom van goud tussen een vlucht van keel. Wapenspreuk AD AUGUSTA PER ANGUSTA in letters van zilver op een lint van keel.

Spaas, Jan

In keel een steigerend paard van zilver, in het hoofd vergezeld van twee berkenbladeren van goud, een gevlamde schildvoet van goud. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van lazuur, met wrong en dekkleden van zilver en van keel. Helmteken: een hoorn van een eenhoorn van zilver omwonden door een slang van goud. Wapenspreuk: LUX ET AMOR OMNIA CURANT in letters van keel op een lint van zilver.

Vennet (van der),Floris-Tobias 

In zilver een huismerk in de vorm van een verkort en versmald Latijns kruis, getopt met een verkorte en versmalde dwarsbalk, de rechtse dwarsarm en onderste arm van het kruis verbonden met een verkorte en versmalde schuinbalk, alles van sabel. Het schild getopt met een helm van zilver, getralied, gehalsband en omboord van goud, gevoerd en gehecht van sinopel, met wrong en dekkleden van zilver en van sabel. Helmteken: een gelaatloze zon van sabel met 16 stralen. Wapenspreuk: EX UMBRA IN LUCEM in letters van sabel op een lint van zilver.

Verstraete, Maria

In sinopel een aanziend paardenhoofd van goud, het veld ingebogen gekapt van goud en beladen met twee lindebladeren van sinopel. Het ovaalvormig schild omgeven door een krans van meidoorntakken met bloesems van natuurlijke kleur. Wapenspreuk: LABOR HONORABILIS in letters van sinopel op een lint van goud.















 

Aucun commentaire: